«Юридичне рішення» - завжди правильне рішення.

Адвокат Луцьк, юридичні послуги, консультації юристів у Луцьку

Нові правила роботи для ФОПів

Фізичним особам-підприємцям спростили життя. 8 серпня 2020 року набув  чинності Закон № 786-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету і спрощення роботи фізичних осіб-підприємців", який Верховна Рада прийняла 14 липня 2020 року. 
☝️Закон передбачає спрощення ведення обліку для фізичних осіб-підприємців, доступу до електронного кабінету платника податків і розширення його функціоналу.
Зокрема, документ передбачає:
🔹скасування обов'язкової книги обліку доходів для ФОП. Фізичним особам-підприємцям I-III груп на спрощеній системі оподаткування можна буде вести облік в будь-якій зручній формі - паперовій або електронній - із зазначенням суми доходу за місяць. ФОП на загальній системі також зможуть вести облік в паперовому або електронному вигляді, але за типовою формою, визначеною Мінфіном;
🔸скасування договору про визнання електронних документів для реєстрації в електронному кабінеті платника податків і передбачає, що в електронному кабінеті відображаються податкові повідомлення;
🔸зміни до Податкового кодексу з метою створення сприятливих умов для діяльності бізнесу та інвесторів. Полегшені умови податкових перевірок. При перевірці оформлення працівників прибрали можливість опитувати працівників і роботодавців про виплачені пасивні доходи та ін. додаткові блага і відшкодування.