«Юридичне рішення» - завжди правильне рішення.

Адвокат Луцьк, юридичні послуги, консультації юристів у Луцьку

🏰Податок на нерухоме майно: що потрібно знати💶

☝️Фізичні особи, які мають у власності нерухомість, зобов’язані  сплачувати  податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Зокрема, власники квартири чи квартир, загальна площа яких перевищує 60 кв. метрів, власники житлового будинку чи будинків, загальна площа яких перевищує 120 кв. метрів, або різних типів об'єктів нерухомості загальною площею понад 180 кв. метрів повинні сплатити податок на нерухоме майно протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.

☝️Відповідно до Податкового кодексу за порушення термінів сплати податку контролюючі органи застосовують до порушника фінансові санкції у вигляді штрафу у сумі від 10 % до 20 % своєчасно несплаченої суми податку.

☝️У разі неотримання податкових повідомлень-рішень на сплату податку або встановлення розбіжностей у наявній інформації про об'єкт нерухомості платнику податку необхідно звернутися з оригіналами документів, що підтверджують право власності на нерухомість, до контролюючого органу за своєю податковою адресою.