«Юридичне рішення» - завжди правильне рішення.

Адвокат Луцьк, юридичні послуги, консультації юристів у Луцьку

Посилення контролю за оформленням працівників: кого Держпраці перевірить в першу чергу

Державна служба України з питань праці інформує, що з 1 вересня поточного року посилюється контроль за оформленням трудових відносин із працівниками.
На виконання доручення Уряду Держпраці починає за участю та сприяння інших органів (Державної податкової служби, Пенсійного фонду, центрів зайнятості, органів місцевого самоврядування, Нацполіції тощо) проведення контрольних заходів з питань виявлення неоформлених працівників.
☝️Кого відвідають у першу чергу
У першу чергу заходи контролю буде проведено у тих роботодавців, які мають високі ризики використання найманої праці без укладення трудових договорів. Виявлення таких роботодавців здійснюється шляхом аналізу інформації, наявної у різних органів державної влади та місцевого самоврядування.
☝️Відповідальність
Чинне законодавство передбачає кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками.
🔹Кримінальна відповідальність: штраф від 34 до 85 тис. грн., позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, виправні роботи на строк до двох років, арешт до 6 місяців.
🔸Адміністративна відповідальність: штраф від 8,5 до 34 тис. грн.
🔹Фінансова відповідальність: штраф від 47,2 тис. грн. до 141,7 тис. грн.