«Юридичне рішення» - завжди правильне рішення.

Адвокат Луцьк, юридичні послуги, консультації юристів у Луцьку

❗️Тим, хто має податкову заборгованість, заборонять виїзд із країни — проект❗️

Бажаєте поїхати за кордон у відрядження або на відпочинок? Можете раптом дізнатися, що для вас це неможливо, адже, на думку податківців, ви заборгували державі.

Таку ідею реалізовано в проекті «Про внесення змін до статті 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» (№4075). 

Автори ініціативи вважають несправедливим те, що підстав для тимчасового обмеження виїзду за межі України дуже мало. Тож вони пропонують конкретизувати законодавство, додавши до переліку підстав обмеження права на виїзд з України несплату податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

☝️Для досягнення зазначених цілей пропонується внести зміни до ст.6 закону «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України». У п.5 ч.1 цієї статті слова «зі сплати аліментів» хочуть доповнити ще й такими: «податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

☝️При цьому парламентарі не вважають за необхідне ні конкретизувати суму заборгованості, ні вказати на її безспірність, ні зазначити будь-які інші обставини. Тож навіть заборгованість в 1 грн. може стати підставою для обмеження права на пересування. Не кажемо вже про більш великі суми, які податківці нараховують навіть без наявності будь-яких для цього підстав.