«Юридичне рішення» - завжди правильне рішення.

Адвокат Луцьк, юридичні послуги, консультації юристів у Луцьку

Як організувати навчання в період карантину: рекомендації МОЗ

З 1 вересня до закладів освіти допускатимуть лише у масках або респіраторах, водночас на заняттях маски можна буде не використовувати. Педагоги зможуть проводити уроки на відкритому повітрі.
Про це йдеться в Постанові Головного державного санітарного лікаря  від 30.07.2020 №42 «Про тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19».
Рекомендації розроблені для закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти. 
☝️Персонал закладів освіти, згідно рекомендацій, допускається до роботи за умови використання респіратора або захисної маски, в у тому числі виготовлених самостійно після проведення термометрії безконтактним термометром. Не допускаються працівники із ознаками гострого респіраторного захворювання або з температурою понад 37.2 °С.
☝️Усі працівники закладу забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів.
☝️Забороняється допуск до закладу освіти батьків або супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю.
☝️Перед початком занять вчителі проводять опитування учнів щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби. В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби, учня мають тимчасово ізолювати в спеціально відведеному приміщенні закладу, поінформувати батьків та прийняти узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров’я.
☝️Вхід до приміщень закладу освіти дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов’язковим. На вході до всіх приміщень закладу організовуються місця для обробки рук антисептичними засобами. 
☝️Пересування учнів між навчальними кабінетами, аудиторіями повинно бути мінімізованим.   Також рекомендується за можливості забезпечити проведення занять з окремих предметів на відкритому повітрі.