«Юридичне рішення» - завжди правильне рішення.

Адвокат Луцьк, юридичні послуги, консультації юристів у Луцьку

Яку інформацію стосовно контрагента потрібно проаналізувати перед тим, як підписувати з ним угоду?

Для того щоб  максимально  убезпечити  себе від ризиків в роботі зі своїми контрагентами, вам потрібні лише точна назва контрагента або його код ЄДРПОУ та здійснити наступні дії.

1.Якщо отримання товарів або послуг передбачають обов’язкову наявність дозвільних документів – потрібно перевірити наявність та чинність таких документів. Наприклад: для надання будівельних послуг потрібна ліцензія на будівництво, яку перевірити можна на сайті ДАБІ, або, для продажу тютюнових виробів та алкоголю потрібна відповідна ліцензія на виробництво, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами, яку можна перевірити на сайті Державної податкової служби України.

2. Також, на сайті ДПС можна перевірити наявність або відсутність податкового боргу у контрагента.

3. Реалізовані товари або надані послуги повинні відповідати наявним у контрагента видам економічної діяльності.

4. За допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Публічної кадастрової карти на сайті Держгеокадастру можна отримати інформацію наявність у контрагента земельної ділянки (власної чи орендованої) та нерухомого майна.

5. Звертайте увагу на наявність у контрагента працівників відповідної кваліфікації та необхідних засобів (обладнання, транспорт, сировина, тощо), які зможуть забезпечити виконання контрагентом договірних зобов’язань.

6. Проведіть пошук інформації про вашого потенційного  контрагента в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Характер та кількість  судових спорів, у яких приймає участь ваш потенційний партнер, дасть вам розуміння про рівень його надійності та відповідальності.