«Юридичне рішення» - завжди правильне рішення.

Адвокат Луцьк, юридичні послуги, консультації юристів у Луцьку

З 7 серпня тимчасово припинить роботу Єдиний реєстр юридичних осіб

За попередньою інформацією, 7 серпня Державне підприємство «Національні інформаційні системи» розпочне роботи із впровадження оновленого Єдиного державного реєстру. У зв’язку з цим з 18:00 п’ятниці тимчасово будуть відключені: Єдиний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань та портал usr.minjust.gov.ua. Тимчасово припиниться обмін даними між ЄДР та органами державної влади, не працюватиме сервісна послуга з обробки статистичних та/або аналітичних даних, сервісна послуга у формі прикладного програмного інтерфейсу ЄДР (API) та «он-лайн будинок юстиції» у частині взаємодії з ЄДР.
Враховуючи складність процесу впровадження оновленого програмного забезпечення ЄДР, а саме проведення міграції даних, роботи триватимуть близько тижня. Після впровадження оновленого ЄДР у промислову експлуатацію декілька днів може не відбуватись вивантаження відомостей у формі відкритих даних.
☝️Також у період встановлення нового програмного забезпечення та переносу даних робота інших реєстрів може бути нестабільною у зв’язку з великим навантаженням на IT-інфраструктуру ДП «НАІС».
«ЄДР - один із ключових реєстрів у державі, що містить дані про всі українські компанії. Водночас останнє масштабне оновлення системи відбулось ще у 2007 р. На відміну від низки інших реєстрів, користувачі яких працюють через вебінтерфейс, ЄДР до цього часу мав вигляд застосунку, який було необхіднов становлювати на персональні комп’ютери користувачів, і лише працівниками підприємства. Крім того, застаріла архітектура призводила до численних помилок, ускладнювала обробку даних та унеможливлювала подальший розвиток системи»,- зазначив генеральний директор ДП «НАІС» Олексій Бережний.
☝️Як зазначається, обсяг інформації в ЄДР перевищує 30 Тб. Станом на 1 липня 2020 р. Єдиний державний реєстр містить понад 7 млн суб’єктів, зокрема діючих 1,4 млн юридичних осіб та близько 2 млн фізичних осіб-підприємців. У 2020 р. середня кількість реєстрацій складала 201 юридичну особу та 1040 ФОП на день.